Taikametsä

Taikametsän luontopainotteisessa päiväkodissa on 21 hoitopaikkaa 1-5-vuotiaille lapsille. Ulkoilmaelämää vietetään joka päivä, säällä kuin säällä!

TIITIÄISET, 1-2-vuotiaat

Tiitiäiset harjoittelevat vielä arkirutiineja yhdessä aikuisen kanssa. Ruokailussa ja pukemisessa kannustetaan omatoimisuuteen, vaikka aikuisen apu onkin välillä tarpeen.
Myös muiden lasten esimerkillä on suuri merkitys pienimmille Tiitiäisille. Kädentaidoissa panostetaan ikätasoon ja omatoimisuuteen, pienimmätkin saavat harjoitella kädentaitojaan aikuisen ohjauksessa. Ulkoiluun siirrytään pienryhmittäin, jotta siirtymätilanteet pysyvät rauhallisina ja kiireettöminä.

NAAVANUTUT, 3-4-vuotiaat

Naavanuttujen kädentaidot ovat jo hieman harjaantuneempia kuin Tiitiäisten, ja myös ruokailu onnistuu omin avuin. Naavanutut harjoittelevatkin oman vuoron odottamista ja ruuan hakemista keittiöltä. Näin Naavanutut näyttävät hyvää esimerkkiä viereisessä pöydässä ruokaileville pienemmille Tiitiäisille. Pukemista harjoitellaan, ja toisinaan vetoketjut ja ulkohousut aiheuttavat harmistumisia, joissa onneksi aikuiset ovat lähellä auttamassa. Myös Naavanutut käyvät päiväunilla, jotta iltapäivän leikkeihin saadaan uutta puhtia.

TAIKAPÄHKINÄT, 5-vuotiaat

Taikapähkinät osaavat jo mallikkaasti jonottaa ruokajonossa ja odottaa omaa vuoroaan. Taikapähkinät ruokailevat omassa huoneessaan ja käyvät päivälevolla pienempien nukkuessa. Pienten nukkuessa Taikapähkinöillä on aikaa hiljaiselle leikille, pelaamiseen ja kädentaidoille.

 

Lue lisää Taikametsästä ja hae päivähoitopaikkaa täältä. 

 

IMG 20170321 WA0007