Luonnossa kotonaan -päiväkoti Tuulenpesä

Toiminta-ajatus

Luonnossa kotonaan -päiväkoti Tuulenpesässä on 28 hoitopaikkaa 1-5-vuotiaille lapsile.

Luontopainotteisessa päiväkodissamme tavoitteena on tarjota lapselle turvallinen ja lapsilähtöinen hoito ja kasvatus kodinomaisessa ja monipuolisessa ympäristössä, jossa lapsen on mahdollista oppia kaikin aistein, vuorovaikutuksessa aikuisen kanssa; ihmetellen, tutkien ja havaintoja tehden.Näin pyrimme vahvistamaan lapsen itsetuntemusta ja realistista käsitystä omista taidoistaan ja mahdollisuuksistaan kannustavasti, avoimesti ja kiireettömästi.

 
Pilvipaimenet, 1-3-vuotiaat

Pilvipaimenten ryhmässä panostamme kehitystä tukeviin arkirutiineihin, kiireettömään ja toiset huomioivaan ilmapiiriin. Harjoittelemme leikkiin keskittymistä ja asioiden jakamista kaverin kanssa. Syli on saatavilla sitä tarvitsevalle ja vuorovaikutukseen annetaan mahdollisuuksia kysymällä, kuuntelemalla ja ymmärtämällä.

Päivittäiset toimet on porrastettu pienryhmittäin. Kun Piiperöt ja Pisarat lähtevät ulos, jäävät Pumpulit tekemään tärkeitä töitään; pelaamaan tai puuhastelemaan pöydän ääreen. Palapelejä, pujottelutöitä ja muuta silmän ja käden yhteistyötä harjaannuttavaa mukavaa toimintaa on mahdollista tehdä omaehtoisesti mutta ohjatusti jo 1-vuotiaana. Pienimpien ruokailu tapahtuu omalla pienellä porukalla ja jos ruokaillessa nukkumatti yllättää, ei hätää: peti on valmiina odottamassa.

Tähtitarhurit, 3-5-vuotiaat

Tähtitarhurit harjoittelevat tärkeitä arkipäivän asioita, kuten sosiaalisia taitoja ja toiset huomioon ottavaa käytöstä.

3-4-vuotiaat harjoittelevat hienomotorisia taitojaan pöydän ääressä tehtävillä tärkeillä pöytätehtävillä. Palapelit, sorminäppäryyttä vaativat purkkitehtävät ja muut pöytähommat harjoittavat sekä tarkkuutta että kärsivällisyyttä, kun oikeat esineet täytyy saada mahtumaan niille juuri sopivista rei'istä. 

Viskarit harjoittelevat jo eskaria ja koulumaailmaa varten tärkeitä ryhmätyötaitoja ja erilaisiin tehtäviin ja harjoituksiin keskittymistä.
Omilla erityisillä viskaritehtävillään Viskarit pääsevät harjoittelemaan niin kynän käyttöä kuin hoksottimiaan, sillä tehtävät haastavat Viskarit miettimään ja päättelemään.

Ulkona vietetään pitkiäkin aikoja leikkien, pelaten ja oppien uusia juttuja aikuisen ohjauksessa. Pitkien ulkoilujen aikana pihan kota on mainio lämmittelypaikka etenkin kostealla ja kylmällä säällä.

 

Lue lisää Tuulenpesästä ja hae päivähoitopaikkaa täältä.


Jooa juoksee