Luonnossa kotonaan -päiväkoti Taikaniitty

Toiminta-ajatus

Luonnossa kotonaan -päiväkoti Taikaniitty on luonto- ja ympäristöpainotteinen 21-paikkainen päiväkoti Ylivieskan Vesalantiellä. Hoitoa tarjotaan 1-5-vuotiaille lapsille.
Taikaniityn tavoitteena on tarjota lapselle turvallinen ja lapsilähtöinen kasvatus kodinomaisessa ja monipuolisessa ympäristössä, jossa lapsen on mahdollista oppia kaikin aistein, vuorovaikutuksessa aikuisen kanssa; ihmetellen, tutkien ja havaintoja tehden.

Pienryhmätoiminta

1-vuotiaat harjoittelevat arkitoimia kuten syömistä, pukemista ja pottailun opettelua yhdessä aikuisen kanssa. Kädentaidot ovat tärkeitä myös 1-vuotiaille, ja heille annetaankin niitä aikuisen valvoessa vieressä.
Sylittely ja satuhetket ovat näille talon pienimmille vielä kovin tärkeitä, ja syli onkin aina saatavilla sitä tarvitsevalle.
Kiireettömyys ja lapsilähtöisyys ovat tärkeässä osassa myös Taikaniityn arjessa.

2-3-vuotiaiden kanssa annetaan mahdollisuuksia itse tekemiseen ja omatoimisuuteen niin syömisessä, pukemisessa kuin muissakin arjen askareissa. 2-3-vuotiaat harjoittelevat kädentaitojaan palapelien, piirtämisen ja muiden hienomotoriikkaa kehittävien toimien avulla.
Nämä touhukkaat tapaukset harjoittelevat jo leikkiä ja lelujen jakamista kaverin kanssa aikuisen opastuksella.


4-5-vuotiaiden
arkirutiinit ovat jo hyvällä mallilla, ja nämä talon vanhimmat näyttävätkin mallia kaikista pienimmille.
Näillä taitureilla leikki on pitkäkestoisempaa, ja siihen kannustetaan edelleen. Vanhimmat viihtyvät myös metsäretkillä, ja löytävätkin sieltä usein aarteita jotka taipuvat mitä hienoimmiksi taideteoksiksi. Isoimmat lapset näyttävät esimerkkiä myös kauniissa pöytätavoissa ja muissa arkirutiineissa.

 

Lue lisää Taikaniitystä ja hae päivähoitopaikkaa täältä.

 

IMG 20170320 WA0006